TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A Régi és Új Theátrom Históriája és egyéb írások

: A Régi és Új Theátrom Históriája és egyéb írások

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1973

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Kótsi Patkó János, az első kolozsvári színigazgató nevét és munksságát eddig csak a szakemberek szűk köre ismerte. Pedig ő volt az, aki 1792. november 11-én a kolozsvári Rédey ház színháztermében tartott Béköszöntő beszédével a Magyar Játszó-Szín előadásait megnyitotta, s két év múlva már Hamlet szerepében lépett fel. Ő az állandó színház életre hívója: színész és rendező, színműíró és színháztörténész egy személyben. A száznyolcvan éves kolozsvári játékszín hőskorának ezt a nagy egyéniségét mutatja be erényeivel és emberi gyengeségeivel együtt Jordáky Lajos, akinek az utolsó nagy igazgatóról, Janovics Jenőről és Poór Liliről írt kettős tanulmánya ugyancsak a Kriterion kiadásában jelent meg 1971-ben. Ha akkor két színészportrét rajzol meg, most a portrén túlmenően Kótsi Patkó hátrahagyott írásait is közzéteszi, s darabjainak, szerepeinek felsorolásával adatszerűen is hozzájárul az első direktor sokoldalú munkásságának bemutatásához. Hazai magyar művelődéstörténetünk egy fejezetét tartja kezében az olvasó.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!