TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A román nép kialakulása és korai története

: A román nép kialakulása és korai története

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Nyelvészet Románia története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

424 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639501298

tartalom:

"A dáko-román folytonosság elméletét az úgynevezett erdélyi iskola dolgozta ki részleteiben a 18. század második felében. Ebben az időben a román nép ősiségének bizonyítása politikai eszköz volt az erdélyi románok küzdelmében a többi nemzettel azonos státus elnyeréséért. A politikai szempontok befolyása azután a legutóbbi időkig fennállott, és a kutatás a kelet-európai szocialista érák idején többnyire felülről diktált tudománytalan egyoldalúságokba fulladt. Újabban azonban külföldi és román történészek, nyelvészek is kezdik hangoztatni, hogy a román nép eredetének problémája ma már nem politika, hanem kizárólag a tudomány területére tartozik. [...] Bár a kötet bizonyító (nyelvészeti!) anyagát tekintve elsősorban a szaktudósok figyelmére számít, az általános és művelődéstörténeti leírások, összefoglalások, az érvrendszereket magukba foglaló összefoglaló jegyzetek az érdeklődő olvasó számára is jelentős tanulságokkal szolgálhatnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!