TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A Tűzoltó Múzeum évkönyve. 1984

A Tűzoltó Múzeum évkönyve. 1984

Szerző:

Kiadás:

h. n., 1984

Kiadó:

k. n. Tűzoltó Múzeum

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630321122

tartalom:

A "Tűzoltó Múzeum évkönyve" első, bemutatkozó kötete 1984-ben jelent meg. A kiadás célját Szabó Károly - a Tűzoltó Múzeum akkori igazgatója - a Tűzvédelem című folyóirat 1985. szeptemberi számában ismertette. Kitért arra, hogy mint minden múzeumnak, így a Tűzoltó Múzeumnak a tevékenysége is három fő területet fog át: anyagot gyűjt, feldolgoz és bemutat. Ismeretes, hogy a tűz elleni védekezés fejlődésének történetét a tárgyak sokasága mellett írásos emlékek, fotók, művészi alkotások és embereknek egy életen át végzett tevékenysége is igazolja. "...Nekünk tűzoltóknak a szakma megismeréséhez, hivatásunk megszeretéséhez és megszerettetéséhez, valamint a kívülállók részéről történő megbecsüléséhez ugyancsak nélkülözhetetlen a tűzoltói hivatás történetének ismertetése és megismerése... a tűz elleni védekezés fejlődéstörténetének feltárása és bemutatása (láthatóvá és olvashatóvá tétele) túlnő az érdekesség szintjén... fejleszteni, újítani, feltalálni, valamilyen tudományágat művelni az adott szakterület fejlődésének megismerése nélkül..." nem valósítható meg... Évkönyveinket azzal a szándékkal bocsátottuk útjukra, hogy a tűz elleni védekezés fejlődéstörténetét egyre részletesebben tegyük megismerhetővé és ezáltal a hivatásszeretet elmélyítését, az általános műveltséget és a történeti érdeklődést elősegítő széleskörű és jogos igényt kielégítsük.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!