TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Egeria útinaplója. Szentföldi zarándoklat a IV. századból

Egeria útinaplója. Szentföldi zarándoklat a IV. századból

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Útleírás Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ókeresztény Örökségünk

Terjedelem:

153 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639670419

tartalom:

˝A IV. századtól kezdve tömegesen keresték fel a keresztények Jeruzsálemet és Palesztina többi szent helyét. Ebből a korszakból maradtak fenn az első beszámolók is a zarándoklatokról. Az első írásos beszámoló a 333-as évből való. Névtelen zarándok írta, aki Bordeaux városából származott. Bordeaux-ból Konstantinápolyon keresztül utazott Jeruzsálembe. 333 végén indult Konstantinápolyból, és ugyanezen év decemberében már vissza is tért ide. Leírásában a birodalmi itineráriumok szerint sorolja fel az összes állomáshelyet, a vendégfogadókat, megjelölve egymástól való távolságukat is. Jelzi a tartományok határait is. Szárazon sorolja fel Palesztina szent helyeit és a látnivalókat. Mindezekről hűvös tárgyilagossággal ír. Emellett egyedülálló jelentősége van annak a beszámolónak, amit Egeria Útinaplójaként ismerhetett meg a világ. Az Útinapló vagy Zarándoknapló évszázadokon át aludt egy töredékes kéziratban az arezzói kolostorban. Megtalálása előtt senki sem tudott a létezéséről. Nem is ismerhették a "szent helyekre" való látogatásról szóló beszámolót, legfeljebb csak egy bizonyos Valerius, és annak a szerzetesi közösségnek a tagjai, akiknek levelet írt, s abban beszámolt erről a műről? Az is igaz, hogy maga az Útinapló is emlegeti a zarándoknő "nővéreit", akiket meg akar ismertetni élményeivel, de ez lehet pusztán irodalmi formula is...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!