TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Ember és világ. Tudomány és emberiség

Ember és világ. Tudomány és emberiség

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

486 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Tudomány és emberiség című népszerű tudományos évkönyv tavaly megjelent első kötete, melyben 36 különböző nemzetiségű kiváló tudós közérthető formában számolt be saját kutatásairól, az olvasók százezreinek elismerését vívta ki. Az idei új kötet a már bevált formát új tartalommal tölti meg, így tájékoztat a tudományos gondolat legfontosabb új vívmányairól. Az egyes cikkeket ezúttal is maguk a kutatók írták. A kötet, amely különböző nemzetiségű tudósok harminc cikkét tartalmazza, a következő fejezetekre oszlik: Az ember, A Föld, Részecskék, Világegyetem, Technikai haladás. A szerzők közül a norvég T. Heyerdahl a Húsvétsziget titkának megfejtéséről, az olasz B. Pontecorvo a neutrinóról, az amerikai G. T. Seaborg a mesterségesen előállított transzurán elemekről, a magyar Varga Jenő az éhség megszüntetéséről, a francia L. Couffignal a kibernetikáról mint az irányítás művészetéről, a szovjet V. V. Tyereskova pedig kozmikus utazásáról számol be."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!