TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Ernyey József életműve

Ernyey József életműve

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Magyar Tudománytörténeti Intézet

Kategóriák:

Művelődéstörténet Orvostudomány Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639276673

tartalom:

˝Az "utolsó polihisztor" jelző hosszú évtizedek óta elválaszthatatlan Ernyey József nevétől a hazai gyógyszerésztudomány világában. Ifjúságától haláláig nemcsak tisztelet és elismerés kísérte munkásságát a gyógyszerésztársadalom részéről, hanem igénybe vették és számítottak rá a tudományok művelésében és az egyetemi oktatásban. A megkülönböztetett elismerést jelzi, hogy a Gyógyszerész Egyesület fennállása (1872-1948) alatt egyedül Ernyey Józsefet választotta tiszteletbeli tagjává (1921). A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak (1924-1948) - amelynek alapító tagja - az egyetlen olyan vezetőségi tagja volt, aki nem rendelkezett (orvosi vagy gyógyszerészi) diplomával. A kor szokásainak megfelelően kezdte a gyógyszerészi pályáját a gyakornoki vizsgáig, de utána nem folytatta az egyetem gyógyszerész szakán, hanem bölcsész és állatorvostan hallgató lett. A gyógyszerészethez történelmi publikációin keresztül tért vissza 1896-ban, még hallgató korában, és haláláig gazdagította a gyógyszerészeti tudományokat is, amint azt részleteiben megismerhetjük e kötet lapjairól.˝

Állapot:

hibátlan

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!