TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Európa születése

: Európa születése

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem Európa

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az Európai Kultúra Története

Terjedelem:

301 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a könyv a középkor kialakulásával foglalkozik, azzal a korral, amelyet általában »sötét előidők«-nek szokás nevezni. Könyvemet nem tartom feleslegesnek. A középkorral és annak kultúrájával egyre sűrűbben foglalkozó tanulmányok ellenére a tárgy távolról sincs kimerítve s a nagyközönség előtt úgyszólván ismeretlen. A későbbi századok mindegyikének - például a Xl-iknek, vagy a XlII-iknak - megvan a maga sajátlagos jellege. A római birodalom bukása és a normann hódítás közé eső századokat azonban a legtöbb ember zavaros, kusza időknek tartja s nem látja értelmüket. Hajlandók vagyunk összefüggő alakulatnak tekinteni például az egész angolszász korszakot, mintha egységes volna és elfelejtjük, hogy az angolszász hódítás és Hitvalló Edward kora időben éppoly messzire esik egymástól, mint Cromwell és Mazarin, mint III. Edward és Chaucer kora a miénktől.
A középkor hajnala valójában éppen olyan mozgalmas volt, éppen olyan jelentős változásokkal teli, mint az európai civilizáció bármely más korszaka. Mint már könyvem címében is kifejezésre juttatom, ez a kor összehasonlíthatatlanul termékenyebb volt az összes többi koroknál, mert nem ilyen vagy amolyan kulturális jelenségeket fejlesztett ki, hanem a kultúrát magát, minden következő fejlődés magját és alapját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!