TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Isten szolgája. P. Kelemen Didák, O.F.M.Conv. levelei. 1714-1743

Isten szolgája. P. Kelemen Didák, O.F.M.Conv. levelei. 1714-1743

Szerkesztő:

Kiadás:

Róma, 1978

Kiadó:

Edizioni Agiografiche

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

373 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A XVIII. század a magyar szellem történetének alig fölfedezett fejezete. Egyesek ˝nemzetietlen˝ kornak, a ˝tespedés˝ korának nevezték, mert irodalmának kincseit vagy nem ismerték teljesen, vagy a latin nyelv bő használata miatt idegennek tartották. A XVIII. században Magyarország története szinte elölről kezdődik. Mikor a törököt kiszorították és a lakatlan országrészeket új népességgel telepítették be, Magyarország néprajza erősen megváltozott. A sok nyelvű, sok nemzetiségű állam érdekét a kor magyarjai bölcsen felismerték és noha a Habsburg-monarcia állameszményét nem a nemzeti gondolat jellemezte, ez sem maradt el a vezető irányelv, a minden népet összefogó állameszme mellett. A századnak e néhány szavú felvázolása szemlélhetőbbé teszi Isten Szolgája P. Kelemen Didák életművének nagyságát, szerzetespapi működését, magyar irodalmi munkásságát úgy a nemzeti érzés, mint a hitélet felvirágoztatásában.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!