TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Kézikönyv a Bibliához

Kézikönyv a Bibliához

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Lilliput Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

680 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637839208

tartalom:

"Minden idők legnagyobb példányszámban kiadott és legtöbb nyelvre lefordított "bestselleréhez" , a Bibliához kap most az olvasó egy kéziXkönyvet, mely az írás jobb megértését kívánja elősegíteni. Ahogy a Biblia hívő és nem hívő számára egyaránt alapvető fontosságú mű - egyiknek vallási, a másiknak kultúrtörténeti szempontból -, úgy e kézikönyv is igyekszik mindkét fél érdeklődését kielégíteni. A kötet négy egységre tagolódik: Az első rész bő áttekintéssel szolgál a Biblia keletkezéséről, földrajzi és történeti, nyelvi és irodalmi, régészeti és csillagászati, biológiai és Matematikai elemeiről és hátteréről. A második és a harmadik rész sorra veszi az Ószövetség, illetve az Újszövetség könyveit, és szakaszról szakaszra magyarázza, kommentálja őket. Rámutat a nemegyszer felmerülő értelmezési nehézségekre is, s megpróbál támpontot nyújtani megoldásukhoz. Egy-egy kérdést, motívumot, problémát az adott téma valamely neves szakértője külön - a könyvben keretbe foglalt - kis tanulmányban jár körül. A negyedik rész név- és tárgymutatókat tartalmaz, melyek egyrészt megkönnyítik a kézikönyv használatát, másrészt a Bibliában szereplő személyekről, helységekről, eseményekről adnak tömör, lényegre törő tájékoztatást. A kézikönyvet több mint négyszáz, nagyrészt színes fénykép, valamint számos térkép és táblázat teszi teljesebbé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!