TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Mágia és boszorkányság. A sámánizmustól a technopogányokig

: Mágia és boszorkányság. A sámánizmustól a technopogányokig

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Katalizátor Iroda

Kategóriák:

Művelődéstörténet Mágia Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638639644

tartalom:

"Ez a könyv a kezdetektől egészen napjainkig figyelemmel kíséri a nyugati világ mágikus gondolkodásának fejlődését: foglalkozik a sámánizmus ősi spirituális hagyományával, majd az ókor mítoszaival és mágiájával, a szent tudás, azaz a gnózis kutatásával, a kabbala megjelenésével, valamint az alkímia és a hermetizmus tanaival. Részletesen tárgyalja a középkori boszorkányság, valamint az európai és amerikai boszorkányüldözések történetét, bemutatja a tarokk-kártya eredetét és bölcsességét, és értelmezi a szabadkőművesek és rózsakeresztesek ezoterikus filozófiáját. Az 1888-ban Angliában alapított Arany Hajnal Hermetikus Rend tevékenysége meghozta a mágikus tudományok XX. századi megújulását. A könyvben olvashatunk Aleister Crowley ellentmondásos, ám igen befolyásos személyiségéről, a boszorkányság újjászületéséről és az Istennő kultuszáról, a kortárs sátánizmus kialakulásáról, a sámánizmus újrafelfedezéséről, valamint a digitális mágia és a kibertér kapcsolatáról. E lenyűgöző világban a mágikus hagyomány legnagyobb képviselői kalauzolnak bennünket - Kirké és Yeats, a napkeleti bölcsek és a wicca weboldalak, dr. Dee és a kibersárnán Terence McKenna a mágia gyakorlatának teljes tárházába engednek betekintést. E könyv témája nem a babona vagy a lélek passzív megszállottsága, hanem a magas mágia, amely aktívan kutatja az egyén átváltoztatásának és a magasabb rendű hatalmak leigázásának lehetőségeit. A mágus célja ugyanis elsősorban az, hogy hozzáférjen az univerzum különös erőihez és saját - akár jó, akár gonosz - céljaira használja fel őket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!