TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Magyarország, Anglia és Amerika. Különös tekintettel a szláv világra. Vázlatok a nemzetközi vonatkozások köréből

: Magyarország, Anglia és Amerika. Különös tekintettel a szláv világra. Vázlatok a nemzetközi vonatkozások köréből

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Officina

Kategóriák:

Művelődéstörténet Politika Egyetemes történelem Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Magyarország, Anglia és Amerika politikai, gazdasági és szellemi összeköttetései aligha kerültek még válságosabb helyzetbe a történelem folyamán, mint a második világháború idején. Az európai hadi helyzet évekig lehetővé tette, hogy a nemzeti szocialista Németország Anglia és Amerika jelleméről, hivatásáról és sorsáról alkotott saját rögeszméjét és balhiedelmét igyekezzék a technika vívmányaival széles tömegek között szétszórni és rögzíteni. Még a dunai-balkáni népek között is fokozottabb erőkifejtéssel törekedtek erre a nácik Magyarországon, ahol az angolszász-magyar politikai és szellemi együttműködés tudatának a többi kelet-európai népnél is mélyebb és erősebb gyökerei vannak, nem szólva arról, hogy Amerikához például sokszázezer magyar vérségi kötelékei is fűzik a magyarságot. A magyar szellemi vezetőréteg, a rendelkezésére álló aránylag csekély eszközökkel, kitartó és magabízó küzdelmet folytatott a magyar történelem hagyományos külföldi összeköttetéseinek fenntartására és ezeknek a lehetőséghez képest minél szélesebb körökben való tudatosítására. 1938 és 1944 között könyvkiadványok, folyóiratok és napilapok hasábjain sikerült is napirenden tartani Magyarország, Anglia és Amerika összeköttetéseinek szükségességét.˝

leírás:

Borítója csaknem leesik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!