TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Sakk. A játék 2000 éve

Sakk. A játék 2000 éve

Szerző:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Kulturtrade Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Sakk Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

208 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637826270

tartalom:

"Aki egyszer leült a sakktábla mellé és túljutott az első lépéseken, az nehezen hagyja magát a sakkjátéktól eltéríteni. Majd előbb-utóbb elfogja a kíváncsiság: honnan is származik a sakk? Miért éppen ez vagy az a nemzet adja a legtöbb híres játékost? Egyáltalán, kik voltak a régi nagymesterek? Mi igaz a sakktáblát körüllengő legendákból és képtelen történetekből? De ha elmélyed valaki a sakkjáték históriájában, különös helyzetben találja magát: minél messzebb kalandozik a múltban, a sakk annál többet veszít modern értelemben vett precizitásából, annál izgalmasabb lesz viszont a játék kultúrtörténeti háttere, miközben a játékosok magatartása, legyen bármelyik korról vagy nációról szó, nagyjából változatlan marad. A lélektani erények és gyengeségek mindig ugyanazok voltak: zseniális eszmék, olykor hibás számítások, vakság és előrelátás, fegyelmezettség és rögtönzés, kiszámíthatatlanság az egyértelmű szabályok mellett. Egyszer azonban mégis rájövünk, hogy a sakk szépsége nem annyira két játékos egymás elleni küzdelmében kereshető és lelhető meg, mint inkább - általánosságban szólva - az ellentétpárok sorozatában, mint fekete és fehér, győzelem és vereség, helyes és helytelen, támadás és védekezés, logika és annak zseniális cáfolata. A játékos szellemi teljesítményétől függ az eredmény, ezért magasabb rendű a sakk minden más játéknál. Ha így nézzük, voltaképp másodlagos kérdés, hogy az indiaiak, az arabok, a perzsák avagy netán a kínaiak találták-e fel."

leírás:

A könyv mérete: 24 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!