TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Tűnődés a zenéről

: Tűnődés a zenéről

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633303583

tartalom:

"A világhírű zongoraművész nemcsak hangszerének mestere - ezúttal írásba foglalta a zenével, elsősorban természetesen a zongoramuzsikával, a zongoraművészet mai problémáival kapcsolatos gondolatait, azokat a kérdéseket, amelyek csakis a mai, megváltozott történet-szemléletű világban izgatják a korral lépést tartó előadóművészt. Szól a hagyományok folytonos felülvizsgálatának, a hiteles kottaszöveg felkutatásának, a műhöz illő hangszer kiválasztásának kérdéseiről, megannyi a muzsikus látókörét, előadó és hallgató élményvilágát gazdagító új jelenségről. Nagyítóüveg alá veszi Beethoven, Schubert és Liszt műveit, azok előadási, stiláris jellemzőit, a különböző hangszerekkel kapcsolatos nehézségeket, a zongora mechanikai-technikai problémáit. Végül példaképére, a századforduló idejének egyik legnagyobb pianistájára, Ferruccio Busonira, és mesterére, Edwin Fischerre emlékezik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!