MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Az akt. Tanulmány az eszményi formáról

: Az akt. Tanulmány az eszményi formáról

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

397 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631322211

tartalom:

"Kenneth Clark (1903 - 1983), napjaink egyik legjelentősebb művészettörténésze. Nagyívű pályája során igazgatta a londoni National Galleryt, professzorként vezette az oxfordi művészettörténeti oktatást és Nagy-Britannia Művészeti Tanácsának elnöke is volt. A szerző az angol esszéírás legjobb hagyományait követve dolgozta át könyvvé hosszú évek egyetemi előadásainak témáját, az aktábrázolás évezredes múltját és módjait. Mint írja: Ebben a könyvben azt igyekeztem megmutatni, hogy a meztelen testnek bizonyos eszmék vagy érzelmi állapotok közlésének az igénye adott emlékezetes formákat." Ezeket az eszméket és érzelmi állapotokat, illetve a meztelen test ábrázolásait döntően kronologikusan tekinti át, de a szerzőt megannyi személyes élménye és a hagyományos szemlélettől olykor merészen eltérő véleménye szellemes kitérőkre, aktualizálásokra készteti. A szöveget kísérő képeken a szerzővel együtt végignézhetjük az egyetemes művészet legszebb alkotásait, gyönyörködve a vénuszi, az apollói szépség többszáz megjelenítésében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!