MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Esszék és kritikák

: Esszék és kritikák

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

133 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631400417

tartalom:

"A te elméletednek rám nézve az a döntő jelentősége, hogy először mondta ki konkrétan és határozottan, amit én mindig éreztem: ezt az egészen új aktivitását a művészetnek. Ezzel eljuthatunk a formához... Tudom: az enyém ez az út. De azt is tudom: tenélküled sokáig, talán sohasem láttam volna azt. Itt érzem magamnak a sorsszerűt abban, hogy veled találkoztam, itt érzem úgy, hogy - ne nevess ki érte - a te tanítványod vagyok" - írta Lukács György 1910-ben, egy Popper Leóhoz küldött levelében. Majd halála után, róla írott nekrológjában így méltatta Popper jelentőségét: "A forma a létezés végső és legerősebb valósága. Popper Leó - terjedelmét tekintve kicsiny - életműve formavíziójának ereje következtében magasan fölötte áll empirikusan adott élete minden lehetőségének; felemelkedik egy olyan életbe minden lehetőségének; felemelkedik egy olyan életbe, amilyennek "lenni kellene", és ott hazára talál; mindaz, amit írt, tele van erővel, szépséggel, gazdagsággal és ügyességgel, a bőségből született, és a bőség nemes öntudata uralja. Életének gyötrelmes értelmetlenségéből és töredékességéből egyetlen árnyék se vetődik erre a ragyogásra."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!