MŰVÉSZET / Grafika kategória termékei
Gyulai Líviusz

: Gyulai Líviusz

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Grafika Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Corvina Műterem

Terjedelem:

40 p., ill.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

9631303241

tartalom:

Műterme "tágas, száraz szoba legyen, melynek mégis főkelléke a' világosság, ezt egyenesen, tisztán kell e' műhelybe szolgáltatni; evégből csak egy tágas ablakot kell alkalmazni, mert több ablakon beható sugarak egymást általszegve, természetelleni, határozatlan, kétes világot képeznek, mi a' metszőnek szemét szerfölött bántja; de árnyéklatainak előidézésében is akadályozza, sőt csalja" - írta volt jó Majer István tiszteletes uram, esztergomi áldozópap, az ottani képezdében a' hitvallás, alak-, rajz-, mű-tan és egyebek tanárja, táblabíró stb. stb., az Úr 1847dik esztendejében. 'S bizony igaza vagyon. Nem süt be hát a nap Gyulai Líviusz műtermébe se, s nem szegik által egymást a beható sugarak. A műterem fönn van, a legfölső emelet fölött, parnasszusi lépcsősor végén. Kívül, az utca felől túlcicomázott cirádás attika gipszallegóriákkal: a triumfáló eklektika. Belül pedig tágas tér, világos és nem túl kellemes, csak munkára való. De ez a kint és bent nem ugyanott van. Mert a kint nem Gross Arnold mese-Budapestje. A végletesen jelen idejű, zajos, kormos, tülekedő Körút fölött a műteremben Bosch és Kondor van jelen, békességgel: az ágy mellett széthajtottan letett könyv és kultúrhistóriánk egésze közti Gyulai Líviusz-féle átjáró két védőszentje...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!