MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Szecesszió egykor és ma

: Szecesszió egykor és ma

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Esztétikai Kiskönyvtár

Terjedelem:

291 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630924331

tartalom:

"Kiss Endre eredményeit tekintve unikális tanulmányt írt a Jugendstil-irányzatok eszmetörténeti, esztétikai és szociológiai rekonstrukciójáról. A filozófiatörténész nem szűk értelemben vett művészettörténeti témaválasztását többek között az teheti érthetővé, hogy a szerző számára -mint írta - éppen Nietzsche magyarországi hatásának feltárása során vált világossá: a Jugendstil annak az átfogó kulturális modernizációnak a szerves része, melynek meghatározó szellemi áramlata éppen a Nietzsche-hatás... Könyvében a szerző szakított a mimetikus ábrázolás fejlődéseinek állomásait követő művészettörténet-írással, és először állította középpontba azt az értelmezést, amely szerint a Jugendstil lényegi jellemzője 'a mimetikus hagyománytól való határozott elszakadás, a részleges mimézis művészi eljárása, mégpedig a mindenkori művészi gondolat közvetlen önérvényesítésének elve alapján'."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!