SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A küldetés

: A küldetés

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Vajon bűnrészes-e az az ember, aki a veszedelem láttán túl rest szívű ahhoz, hogy a végzet kerekei elé vesse magát?" Erre a biblikusan megfogalmazott kérdésre keres választ új regényében Hans Habe - ez a "született regényíró", ahogy Thomas Mann nevezte a magyar származású szerzőt. Több mint huszonöt éven át teherként és kötelességként hordtam magamban mindazt, amit az Evianles-Bains-i konferenciáról és a "Benda küldetésről" tudtam." Miben állt Heinrich von Benda világhírű bécsi orvosprofesszor küldetése? Bár a harminckét résztvevő ország úgy tudta, hogy a zsidó professzor a bécsi zsidó hitközséget képviseli, az SS börtönéből nem sokkal azelőtt szabadult Heinrich von Benda azonban az elsőként bekebelezett "Ostmark" helytartójától kapta igazi megbízatását: közölje a konferenciával, hogy Németország hajlandó fejenként 250 dollárért szabadon bocsátani a németországi és ausztriai zsidókat. A professzor vállalta az emberkereskedésre szóló megbízatást, mert úgy vélte, hogy talán még nem késő, még megmenthetik a zsidók millióit a pusztulástól. Heinrich von Benda hívatlan vendég a Genfi-tó partján, oly hívatlanul jelenik meg, miként a lelkiismeret.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!