SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A per

: A per

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

105 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

P. Weiss Kafka A per című regényét alkalmazta színpadra. "Színpadi átdolgozásomban - mondja Weiss -, abból indultam ki, hogy megpróbálok a lehető legpontosabban igazodni az eredeti szöveghez. Képtelenségnek éreztem, hogy olyan átértelmezésekre vállalkozzam, amelyek egysíkúvá tennék az anyagot, amelyekben saját ötleteim csapongása vagy valamiféle "korjelenségekre" való alkalmazás szándéka tükröződnék... Ha a cselekmény menete szöveg betoldásokat tett szükségessé, ezeket a szerző Kafka naplóiból, leveleiből és rövid prózai írásaiból választotta. A téma mindössze azáltal nyert tágabb értelmezést, hogy a szerző az eseményeket meghatározott történelmi keretbe foglalta, de ezt is csak a legnagyobb mértéktartással, és csak ott, ahol magának Kafkának az életrajza kellő alapot adott hozzá." A marxista Weiss ezen a ponton adja hozzá a magáét a valóban csorbítatlanul átmentett kafkai világhoz: finoman, mértéktartóan társadalom-történeti elemzés tanulságait érvényesíti Josef K. már-már mitikusnak tűnő történetében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!