SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Guszti hadnagy és egyéb elbeszélések

: Guszti hadnagy és egyéb elbeszélések

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1914

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Novelláinak anyagát a mai bécsi életből és ausztriai kisvárosok miliőjéből meríti - kellemes félismerőseink így az ő figurái, a műveiben előttünk vonuló élet majdhogynem a mi pesti életünk, s amennyivel másabb, annyival szolidabb és konszolidáltabb, egyszerűbb, őszintébb és mégis - vagy éppen ezért - kulturáltabb -, annál szimpatikusabb nekünk, kik a magunkétól kissé már borzadunk is, főleg pedig, és bizonyára méltán, nem tudjuk azt becsülni. Ezekről a terekről kiemelt figuráinak mindenféle életviszonylatával foglalkozik Schnitzler, éles szemű körültekintéssel, sok mindenre gondolással, gondos és szinte kedélyes naturalizmussal, igyekezvén megközelíteni az élet ezerágúságát - mégis érdeklődése teljes intenzitással csupán a szexualitás jelenségei felé fordul. A novellák hangja közvetlenül fakad ebből a bécsi és osztrák kisvárosi életből, illetve ennek az életnek áttetsző, tiszta kompozíciókba öntött realisztikus ábrázolásából, ez az a hang, amelyet a legkönnyebben fog fel a fül, könnyen, szívesen és értőn. A témakörről és a hangról szólván már megneveztem az írásfajtát is, amelybe Schnitzler novellái tartoznak, így mintegy összefoglalásul mondom: a való életet ábrázoló, objektív, realisztikus elbeszélések ezek, könnyű olvasású műfaj." Nagy Lajos, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!