SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Királyi fenség

: Királyi fenség

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

442 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A müncheni művészvilág századfordulójának dekadens, zenerajongó köreiben mozgó Thomas Mann "mint fiatal, nyugdíjas agglegény fogyasztotta" az öt testvér között felosztott atyai örökség ráeső részét. Az egyetem különböző előadásait is látogatta - közgazdaságtan, szociológiát hallgatott - s minden valószínűség szerint itt került kapcsolatba a híres matematikaprofesszor lányával, Katja Pringsheimmel, az emancipálódó, igényes és tudásvágyó müncheni szépséggel. E kapcsolatból rövidesen házasság lett, s a boldog otthonra találás első írói terméke a "meseregény"-nek becézett Királyi fenség. Önéletrajzi elemek szövik át tehát gazdagon a szívderítő "mesé"-t, s a béna kezű, derekas tartású Klaus Heinrich hercegben nem is nehéz felismerni az írói hivatását egyre öntudatosabban vállaló kereskedősarjat, a csípős nyelvű, világszép milliárdoslány, Imma Spoelmann pedig nyilvánvalóan az imádott fiatal feleség, Katja mérsékletes nevelői funkcióját testesíti meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!