SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Rotterdami Erasmus diadala és bukása

: Rotterdami Erasmus diadala és bukása

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Rózsavölgyi és Társa

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Rotterdami Erasmus, kit egykor százada legnagyobb és legfényesebb dicsőséggel övezett, ma már - ne tagadjuk - alig több puszta névnél. Elfelejtett és nemzetek feletti nyelven, a humanisták latinján írt számlálatlan művei zavartalanul pihennek a könyvtárakban: az egykor világhírű írások szava alig hallatszik át a mi korunkba. Más újítók erősebb és szenvedélyesebb fellépése háttérbe szorította amúgy is nehezen megfogható, ellentétes megvilágításban fénylő alakját. Életéről is kevés szórakoztatót jegyeztek fel: a csend és a szakadatlan munka embere csak ritkán tekinthet vissza érdekes életre. A jelenkor tudata számára életének valódi műve is rejtve marad, akárcsak egy már kész épület alapköve. Világosan, határozottan mondjuk meg, hogy miért drága előttünk ma és különösen ma, a nagy, elfelejtett Rotterdami Erasmus emléke: a Nyugat valamennyi írója közül ő volt az első öntudatos európai, az első harcos békebarát, az ember- és szellemszerető humanista ideál legtisztább védelmezője. Tragikus sorsa: hogy az igazabb és egyetértőbb szellemi világért folytatott harcban legyőzöttként maradt a porondon, csak még fűzi testvéri érzésünkhöz."

Állapot:

közepes

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!