SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Vesztfál csevely

: Vesztfál csevely

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632075668

tartalom:

"Tegnap lesz, ami holnap volt" - így szól a kisregény első mondata. Valóban: a Vesztfáliában összegyűlő barokk poéták akár kortársaink is lehetnének, bár - ha hihetünk a jeles NSZK-beli szerzőnek - a csevely 1647 elején hangzott el. Mit akarnak egymástól ezek a különös és neves, ámbár a magyar olvasó számára jórészt ismeretlen s épp ezért kötetünk végén egy-két verssel is bemutatott költők? Kicsinyes filologizálásuk, eszeveszett ízlésficamaik, poétikus "barokkságaik" - mindez a harmincéves háború borzalmaival szembesítve - végül is értenünk adják: mi magunk vagyunk a szereplők, a huszadik század végi Európának halálos veszedelemben élő és elméskedő lakói. A könyv egyúttal párját ritkító stílusbravúr, s igazi csemege az irodalmi és más rejtélyek szerelmeseinek, hisz tekinthető akár kulcsregénynek is: a Gruppe 47 nevű s nagy hírű irodalmi csoportosulás tagjainak - H. Böllnek, H. VV. Richternek, H. M. Enzensbergernek s magának a szerzőnek - alakja sejlik föl a barokk antihősökben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!