TÖRTÉNELEM / Nemzetiségi kérdés kategória termékei
Határok születtek. A csehszlovák állam megalakulása és első törvénye

: Határok születtek. A csehszlovák állam megalakulása és első törvénye

Kiadás:

Pozsony, 1992

Kategóriák:

Nemzetiségi kérdés Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

250 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8070891386

tartalom:

"A háború kitörésekor az Osztrák-Magyar Monarchia kívülről eszményi államalakulatnak tűnt. Területe, fekvése, lakossága, továbbá természeti kincsei, ipara és mezőgazdasága, politikai berendezése mind-mind azt a látszatot keltették, hogy a birodalom erős, legyőzhetetlen. Ez azonban csak látszat volt. A valóságban politikai, nemzetiségi és osztályellentétek feszítették, amelyek a háború folyamán felerősödtek, s hozzájárultak ahhoz, hogy a Monarchia számára a háború katasztrófával végződjék." A csehszlovák állam megalakulásához vezető út mindazonáltal hosszú, nehéz, göröngyös volt. Ahhoz, hogy most, több mint hét évtized múltán újra végigjárjuk, nem kis szellemi erőfeszítésre lesz szükségünk, bár Gyönyör József új könyve valóságos szellemi kalanddá teszi utunkat. A szerző imponáló tárgyismerete, a felhasznált források bősége, a gazdagon dokumentált és szilárdan alátámasztott következtetések olyan olvasmánnyá teszik e kiadványt, amely nemcsak a szakembereket köti, sőt bilincseli le, hanem a téma iránt érdeklődő laikusokat is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!