TÖRTÉNELEM / Nemzetiszocializmus kategória termékei
Szembesülve a náci múlttal

: Szembesülve a náci múlttal

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Hajja & Fiai Kiadó

Kategóriák:

Nemzetiszocializmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639037222

tartalom:

"A nácizmus a német történelemnek az az időszaka, mellyel a történetírás és tudományos kutatás részletesen foglalkozik - egyben fájdalmas kérdés németek és más európaiak ezreinek: miért nincsenek rokonaik, gyermekeik. Lehet-e, hogy a nácizmus az,,1990-es években "történelemmé" váljon? Vagy a szörnyű emberi örökség megakadályozza, hogy a "múltba" olvadjon? Volt-e a hitleri rezsimnek modernizáló hatása a német társadalomra? Lehet-e ésszerű célokat felfedezni még a rezsim fajirtó politikájában is? Mennyiben hasonlít a Harmadik Birodalom embertelensége az azt megelőző vagy az azt követő 20. századi példákhoz? Mi történt a nácizmus üldözötteivel 1945 után? Sikerült-e jóvátételt kiharcolni maguknak? Ez a kötet foglalkozik a nácizmus és a társadalom felsőbb rétegeinek viszonyával, a Volkswagen üzemeiben kényszermunkát végzőkkel, a cigányok és a náci állam kérdéseivel, a német munkásosztály helyzetével a diktatúra idején, homoszexuálisokkal való bánásmóddal a Harmadik Birodalomban, az értelmiség és a "végső megoldás" kapcsolatával, a nők helyzetével és a "családi értékek" propagandájával."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!