SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Taktaszadai mondák

Taktaszadai mondák

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Népköltészet Monda

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új Magyar Népköltési Gyűjtemény

Terjedelem:

555 p., mell.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630504235

tartalom:

"Balassa István kitűnő karcsai gyűjtése után ismét egy értékes mondagyűjteményt adhatunk közre az ÚMNGY sorozatában. Csak nemrégiben írhattam meg a Tiszatáj c. folyóirat 1973. augusztusi számában szerkesztői büszkeségem és gondom kettősségét: a sorozat új meg új kötetei közt nem találom a helyet a magam régibb-újabb gyűjtésének kiadására. Úgy éreztem, illendő, hogy a szerkesztő a maga gyűjtése előtt engedje át a helyet az egyre nagyobb számban jelentkező gyűjtőknek, értékes gyűjteményeknek, adattáraknak. Így kerül most a sor Szabó Lajos taktaszadai mondagyűjtésének és Bálint Sándor jeles mesemondójának, Tombácz János meséinek közreadására. (S csak zárójelben: ezután publikálnám, az ÚMNGY I. kötetének folytatásaként a magam gyűjtéseit, vagy legalább azok egy-két kötetét.) Az a meggyőződésünk, hogy a mondagyűjtésnek is, a mondák értelmezésének is számos indítást kínál ez a kötetünk, Szabó Lajos munkája: hosszú évek alázatos, következetes gyűjtése." Ortutay Gyula

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!