TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Az Alföld települései és lakói

: Az Alföld települései és lakói

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Néprajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

113 p.16 t.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632301293

tartalom:

"A maga nemében páratlan "történelemkönyvet" tart kezében az olvasó amikor den Hollander professzor a magyar Alföldről írott sorait olvassa. Kuriózum e mű a történelmi, a szociológiai és a néprajzi munkák sorában - azok egyfajta ötvözete - mert sem a holland nyelvű megjelenésig (1947) sem azóta nem írt nyugat-európai ember ilyen szakavatottan és éleslátással hazánk e sajátos tájegységéről. A szerző visszavezeti az olvasót az 1930-as évekbeli Alföldre, annak városaiba, falvaiba, tanyáira. Bemutatja lakói életmódját, szokásait, viselkedési módjait, mindennapi életük problémáit. Sorsukért aggódik, keresi a megoldásokat és az elmaradott állapotokból való kiutat. A polgári-humanista szemléletű tudós nézeteinek összefoglalása ez a könyv - melynek jobb megértését segíti elő a mába átvezető utószó és a bőséges illusztrációs anyag."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!