TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Hajdú-Bihar temetőművészete

Hajdú-Bihar temetőművészete

Szerkesztő:

Kiadás:

Debrecen, 1980

Kiadó:

Hajdú-Bihar Megyei Tanács Műemléki Albizottsága

Kategóriák:

Néprajz Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

334 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Manapság sokan érdeklődnek a népművészet iránt, ezen belül a temetőművészetről is. A fejfák iránti érdeklődésben például több más mellett a divatot is ott találjuk. Amikor tehát kezünkbe vesszük a Temetőművészetről szóló kiadványunkat, jogosan felvetődhet az a kérdés is, hogy ez a kiadvány egy a divattermelte sok-sok könyv közül. Ha kulturális értékeink megismerése és megismertetése terén végzett munkánknak nem volnának előzményei, nehéz volna ezt a feltételezést cáfolni. Minthogy kulturális életünk, kultúrtörténetünk feltárásával rendszeresen foglalkozunk, minthogy a temetőművészettel foglalkozó jelen kiadványunknak számos, mind a tudományos, mind pedig a gyakorlati kulturális életben, munkában elismerten eredményes előzménye (Hajdú-Bihar műemlékei, irodalmi emlékhelyei és népművészete. Debrecen 1972, Vásártörténet - Hídi vásár. Debrecen 1976, Hajdú-Bihar népi építészete. Debrecen 1979. stb.) van, nem erről, tehát nem divatról van szó. Helyi művelődéspolitikánk célul tűzte ki, hogy a szocialista kultúra fejlesztésének elősegítése, értékeink megbecsülése érdekében sorra felkutatja és feldolgoztatja a kulturális élet nagy területeit, egységeit. Ezt a célkitűzést következetesen valósítjuk meg. Ennek a rendszeres feltáró- és feldolgozó munkának a végzése során jutottunk most el temetőművészetünk megismeréséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!