TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Ősi cigány mesterségek és foglalkozások

, : Ősi cigány mesterségek és foglalkozások

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

OMIKK

Kategóriák:

Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

119 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Minden nemzet és nép egyenrangú - vallja Rostás-Farkas György. - Mint népem hiteles krónikása kötelességemnek tartom papírra vetni a cigányság mesterségeit az utánunk következő generációk számára. Kár. hogy ezek a mesterségek - melyek sok esetben az életben maradást szolgálták - öregeinkkel együtt kihalnak. Békés megyében, Újkígyóson születtem ezerkilencszáznegyvenkilenc február 28-án. Hivatásomat és mesterségemet tekintve költő, újságíró vagyok.˝ ˝Karsai Ervin az újságírás és tanári pályája mellett immár két évtizede a néprajzkutatást, valamint a cigányok életének tanulmányozását tekinti fő hivatásának. Akárcsak Rostás-Farkas György, ő is sajnálatosnak tartja, hogy a régi cigány mesterségek kihalnak. Éppen ezért írták e könyvet, hogy megőrizzék az utódok számára a cigányság értékteremtő hagyományait. Karsai Ervin Csanád megyében, Medgyesegyházán született, ezerkilencszázharminchat augusztus 19-én.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!