A búza a legnagyobb területen termesztett növényünk. A belőle készült liszt alapvető élelmiszer, a szem fontos abraktakarmány, számos ipari termék alapanyaga. Fontos exportcikkünk. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy hazánkban a búzatermesztés eredménye egész gazdasági életünkre meghatározóan hat.
Búzatermesztésünk színvonala a legjobbak között van a világon. A termesztés teljesen gépesített, az élőmunka-felhasználás kicsi. Termésátlagaink, nemesített fajtáink jók. Erről a szintről a további előrelépésre már csak igen alapos szakismeretek, a termesztés minden tényezőjére kiterjedő állandó fejlesztés, a technológiai fegyelem szigorú megtartása mellett van lehetőség.
Ehhez kívánnak segítséget nyújtani e terület kiváló szakemberei ezzel a könyvükkel.
12 fejezetben foglalják össze a búzára vonatkozó ismereteket származásától a feldolgozásáig. Az egyes fejezeteket bőséges irodalom egészíti ki, számos ábra, táblázat és a kétszín-nyomás könnyíti az ismeretek elsajátíthatóságát.
MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
A búzatermesztés kézikönyve
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Kategóriák:
Növénytermesztés Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
537 p.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
963232269x