MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
A hegy- és dombvidéki gazdálkodás ökonómiája

, : A hegy- és dombvidéki gazdálkodás ökonómiája

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

283 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632324579

tartalom:

"A világ szinte valamennyi országában jelentős különbségek alakultak ki az eltérő termelési és gazdálkodási feltételekkel rendelkező mezőgazdasági térségek között mind a termelés szerkezetében, mind a jövedelmezőségben. Ezek a jelenségek, tendenciák Magyarországon is érvényesülnek. Hazánkban is egyre nagyobb problémát jelent a mezőgazdasági termelés szempontjaiból kedvezőtlen, gazdaságilag elmaradott területek gazdálkodási színvonalának, a rendelkezésre álló erőforrások kisebb hatékonyságának, ezen keresztül az ott élő lakosság életszínvonalának és életkörülményeinek elmaradása a kedvezőbb természeti és gazdasági feltételekkel rendelkező területekhez képest. A szóban forgó térségek viszonylagos gazdasági elmaradottsága - a kivételek ellenére - egyre nagyobb lesz, attól függően, ahogy az általános fejlődés felgyorsul, ezen belül a műszaki fejlesztés a mezőgazdaságban mindinkább tért hódít. E fontos és sajátos kérdéskör adja meg e munka különleges jelentőségét. A könyv a hegy- és dombvidékek jellegzetes adottságaiból kiindulva, korszerű felfogásban tárgyalja azokat a gazdaságpolitikai, makro- és mikroökonómiai vonatkozású teendőket, amelyek segítségével az elmaradott térségek földhasználata racionalizálható, a vállalatok gazdálkodásának eredményessége és az ott élő lakosság életszínvonala javítható."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!