MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
A Vicia-fajok termesztése és nemesítése. Bükkönytermesztés

: A Vicia-fajok termesztése és nemesítése. Bükkönytermesztés

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az utóbbi években mind jobban előtérbe került a növényi fehérje, mint abraktakarmány, s ezért megnövekedett az érdeklődés a fehérjében gazdag növények iránt. A Vicin-fajok, mint pillangósvirágú növények, nagytömegű és jó összetételű takarmányt szolgáltatnak. A monográfia a hazánkban szóba-jöhető öt Vicin-faj termesztési és nemesítési kérdéseit, tárgyalja, továbbá foglalkozik a Vicia-nemzetség vadon-termő fajainak rendszertani, biológiai tudnivalóival is. A mű négy részben tárgyalja a Vicia-fajokra vonatkozó ismereteket. Az első rész a fajok biológiájáról szól. Az itt közölt részletes élettani, genetikai stb. ismeretek a termesztés és a nemesítés alapjául szolgálnak. A második rész a tárgyalt Vicia-fajok és a környezet kapcsolatát mutatja be. A harmadik rész a Viciafajok különböző célú (magtermesztés, zöldtakarmány stb.) termesztésével foglalkozik, a negyedik rész pedig a nemesítés elméleti és gyakorlati módszereit és eredményeit ismerteti. Az egyes részek mondanivalóját fényképek, rajzok és színes ábrák egészítik ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!