SPORT ÉS PASSZIÓ / Numizmatika kategória termékei
A magyar pénzverés kezdete

: A magyar pénzverés kezdete

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Numizmatika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

135 p., képmell., 2 kih. tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630542250

tartalom:

"Magyarországon a 10. század végére a központi hatalom, szolgáltatásra kötelezett falvak, árutermelés, majd később a pénzben fizetendő adó kialakulása szükségessé tette az önálló magyar pénzverést. Pénzünk a nyugat-európai denárrendszerhez igazodott, közvetlen példaadója Regensburg volt. István király kiváló minőségű pénzei a nemzetközi forgalomban is részt vettek. Azonnali megjelenésük Skandináviában arra utal, hogy a magyarok és a vikingek közötti kereskedelem a 10. századig, esetleg még korábbra nyúlik vissza. A magyar pénzverés kezdetéről nem egységesek a nézetek. A téma nemzetközi jelentőségét bizonyítja, hogy több ország kutatói is polemizálnak e tárgyban. 1968-ban Dél-Magyarországon, Nagyharsány községben a magyar pénzverés szempontjából kulcslelet került elő: negyven darab olyan pénz, melyet István király első típusú denáraként lehetett meghatározni. Így az eddig István egyetlen pénztípusának vélt Stephanus Rex és Regia Civitas feliratú dénár (vagy obulus?) a leletelemzések alapján a 11. század második évtizedére keltezhető. A könyvet záró katalógus leírja mind az eredeti érmek típusait, mint az elérhető utánvereteket. A numizmatika területén világszerte elismert szerző munkája nyomán a magyar pénzverés kezdetéről az eddiginél jóval árnyaltabb, egyszersmind színesebb, érdekesebb kép tárul az olvasó elé."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

9 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!