SPORT ÉS PASSZIÓ / Numizmatika kategória termékei
Éremkincsek

, : Éremkincsek

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magyar Helikon Corvina Kiadó

Kategóriák:

Numizmatika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

42 p., 86 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a kötet a százhetven éves Magyar Nemzeti Múzeum éremgyűjteményének legszebb darabjait mutatja be. Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum alapítója a nemzetnek ajándékozta érem- és könyvgyűjteményét. A múlt század elején 2675 darabból álló Éremtár anyaga az elmúlt időben közel negyedmillióra szaporodott. A szerzők - az Éremtár munkatársai - nemcsak a gyűjteménynek, hanem a ritka és érdekes pénzeknek is elmondják a történetét. Olyan egyedülállóan ritka példányok kerültek ajándék vagy vétel útján az Éremtár anyagába, mint Magnia Urbica római császárné aureusa, Artavaszdosz és Niképhorus bizánci császárok solidusai, Apafi Mihály fejedelem százdukátosa vagy a Magyar Tanácsköztársaság pénztervezete. A földből is értékes leletek kerültek elő, többek között a szőnyi és szári Maximianus Herculius arany medalionok és a Szikáncson talált egyedülálló II. Theodosius solidus. Az éremkincsek érdekes történetét a legszebb darabok szakavatott leírása és 82 fénykép teszi teljessé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!