TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Asbóth Oszkár

: Asbóth Oszkár

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Múlt Magyar Tudósai

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630573334

tartalom:

"Asbóth Oszkár nyelvész, egyetemi tanár, az MTA tagja volt a szlavisztika, közelebbről a szláv nyelvtudomány első kitűnően képzett, kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat ápoló, európai formátumú művelője Magyarországon. Mindenekelőtt a magyar-szláv nyelvi érintkezések kérdéskörével foglalkozott, de tanulmányozta a szláv nyelvek hangsúlyviszonyait, és kitért egyéb általános szlavisztikai problémákra is. Nagy érdeklődéssel fordult az orosz nyelv felé. Sikeres orosz nyelvkönyveit magyar, német és finn nyelven még az első világháború idején is használták. Megindulásától fogva haláláig szerkesztette a Nyelvtudomány című színvonalas folyóiratot, amely az általános nyelvészetnek, fonetikának és az indogermán összehasonlító nyelvészetnek, azon belül a szlavisztikának is mindmáig egyetlen magyar nyelvű tudományos orgánuma volt, gazdag kritikai szemlével. Félelmetes volt mint vitapartner. Grúzul csak azért tanult meg néhány hónap alatt, hogy szakmai fölénybe kerüljön Munkácsi Bernáttal szemben az "Árja és kaukázusi elemek a finn-magyar nyelvekben" bírálatakor."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!