TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Fonetika

: Fonetika

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

210 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A fonétika a beszédhangokkal és azok tulajdonságaival foglalkozó tudomány. Beszédhangokon az emberek nyelvi érintkezésében használatos hangjelenségeket értjük. Az emberi beszédben előforduló hangjelenségek mindig nagy mértékben egyéniek és egyszeriek. Ezeket az egyéni és egyszeri bélyegeket is tekintve elmondhatjuk, hogy ahány beszédhang - annyiféle. Akármilyen nyelven folyó beszélgetés megfigyeléséről van is szó, az első, ami szembeötlik: a beszédhangok végtelen sokfélesége. Hisz ugyanaz a hangsor - már amelyet gyakorlatilag ugyanannak szoktunk számítani - valójában más lesz a szerint, hogy férfi vagy nő, felnőtt vagy gyermek ejti-e ki, de más lesz egyénenként is, mert azok a kellékek, melyek a hangképzéshez szükségesek, egyénenként különbözőek. Sőt ugyanannak az egyénnek az ejtésében is szoktak jelentkezni eltérések, még ha "ugyanazt" a hangsort képezi is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!