TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Kis magyar nyelvtan

, : Kis magyar nyelvtan

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

312 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Kis magyar nyelvtan azt adja olvasóinak, amit címében ígér: anyanyelvünk nyelvtanának rövid, egyszerű ismertetését. Vajon lesznek-e könyvünknek olvasói? Hiszen a nyelvtan úgy él a köztudatban, mint iskolai tantárgy, s még a tantárgyak között is "száraz", "unalmas", "elvont" szabályok gyűjteményének hírében áll. Pedig - a róla kialakult felfogással ellentétben - a nyelvtan a leggyakorlatibb ismeretek közé tartozik. Gyakorlatinak tekinthetjük abban az értelemben, hogy a nyelvhasználat törvényeit állapítja meg, márpedig a társadalomban együtt élő emberek semmiféle kapcsolata sem képzelhető el a nyelv eszközének használata nélkül. Beszélünk, írunk és olvasunk kisgyermekkorunktól életünk utolsó pillanatáig a családban, társaságban, munkahelyünkön: mindig és mindenütt. Mindig és mindenütt velünk van, mert vérünkké vált, tudatunkkal azonosult az anyanyelv. Kifejezőeszközeinek végtelen gazdagságával híven tolmácsolja gondolatainkat és érzéseinket, s közvetíti számunkra mások gondolatait és érzéseit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!