TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Nyelv és hangulat. A nyelv akusztikája

: Nyelv és hangulat. A nyelv akusztikája

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Zolnai Béla nyelvész és irodalomtörténész, az irodalomtudományok doktora, jelentős irodalomtörténeti, nyelvesztétikai és stilisztikai művek írója. Legutóbb megjelent nyelvesztétikai tanulmánykötete, a Nyelv és stílus 1957-ben nagy sikert aratott. Az idős tudós jelen munkája is nyelvesztétikai, stilisztikai kérdésekkel foglalkozik. Van-e az akusztikai elemeknek valami meghatározó szerepük a szavak jelentésében, s egyáltalán milyen önálló funkciójuk lehet a nyelvalkotásban és a nyelvfejlődésben? Ilyen és hasonló kérdésekre keres választ Zolnai Béla stilisztikai olvasónaplójában, sok érdekes irodalmi példával támasztva alá eredeti meglátásait. A szellemes, vonzó stílusú kötet a stilisztika kevéssé ismert, sokak által megfoghatatlannak és misztikusnak nevezett területére kalauzolja az olvasót."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!