TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Riport

Riport

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

MUOSZ

Kategóriák:

Nyelvészet Sajtó Esztétika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műfajismereti füzetek

Terjedelem:

66 p.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ki ne ismerné Osváth Ernő szállóigévé vált mondatát arról, hogy – nem szó szerint idézem – nem a kéziratokat, hanem szerzőiket kell szerkeszteni. Ha tanácsa nemcsak a sajtóra, hanem más nyomtatott termékre is érvényes, amint gondolom, akkor bevallhatom: szerkesztői munkám leglényegesebb része e füzetek szerzőinek felkérése volt.
Ami lehetett volna keserves feladat, de könnyű volt, mert kevesen mondtak nem-et, még kevesebben kérették magukat, s alig akadt, aki válaszra sem méltatott. A nagy és rangos többség szívesen, sőt lelkesen vállalta, hogy a maga kedve és hajlama, szakmai tapasztalata és pedagógiai szándéka szerint, tehát szuverén módon valljon arról a műfajról, amelyben jeleskedik. És hogy ezt a máshol várhatónál talán kisebb honoráriumért, tehát áldozatkészen is tette, ebben azt a tisztes céhszellemet vélem felfedezni és persze üdvözölni, amelyre szakmánk nagyon is rászorul. Ez utóbbinak a szolgálatáért s nem pusztán tanulmányi okból szeretném, ha e füzetek sora nem érne véget azzal, hogy bennük már minden műfajról szó esett. A különféle műfajokról összeállítható újabb és újabb füzetek, a bennük töprengő és tanácsokat adó, elmélkedő és emlékező újságírók apránként valamiféle szakmai kincsestárat hordhatnának össze, egyúttal sajátos képét festve meg a századvég magyar újságírásának.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!