TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Somogy megye földrajzi nevei

Somogy megye földrajzi nevei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1171 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630500728

tartalom:

"A mű Somogy megye minden településének bel-és külterületi helyneveit tartalmazza. Az anyag törzsrészét azok az utcanevek és határrésznevek teszik ki, melyeket a mai lakosság ismer és használ. De fontos szerepük van azoknak az adatoknak is, amelyeket a közzétevők múlt századi térképekről és a Pesty Frigyes-féle gyűjtésből írtak ki. Minden külön névvel felolt terület és természetes vagy mesterséges tereptárgy külön tételszám alatt található meg. Ezek a számok a mellékelt térképek segítségével teszik lehetővé a pontos azonosítást és helyhezkötést. Minden név mellett közlik a közzétevők a névvel jelölt terület földrajzi viszonyaira és művelési ágára vonatkozó adatokat Jelzik az egyes helyhez kapcsolódó mondákat és egyéb folklóranyagot, valamint azt, hogy milyen természetű régészeti anyag bukkant fel a kérdéses területen. A kötet felhasználását nagyban segíti a betűrendes mutató, amely szinte a névanyag tipológiai feldolgozásának tekinthető, minthogy nem pán a nevek, hanem a névelemek is megtalálhatók a maguk betűrendi helyén."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!