TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Szép magyar szó. Bevezetés a stíluselemzésbe

: Szép magyar szó. Bevezetés a stíluselemzésbe

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Nem stilisztikát kívánok nyújtani, hanem csak a szó jelentésvizsgálatához összegyűlt anyagom egy részének közrebocsátását. Az anyagrendezés tette szükségessé a stilisztikát fejezetekbe való foglalást. A megírt fejezetek így nem tekinthetők az érintett stíluselemek teljességre törekvő feldolgozásának.
A költői nyelv természete érdekelt elsősorban, példatáram jellege is ezt bizonyítja. Népköltészeti kitekintésre sárréti népdalgyűjtésem késztetett s annak felismerése, hogy a műköltői stíluselemek őskohóját a népi fantázia fűtötte.
Idézeteim szövegösszefüggésben mutatják a stíluselemeket a vizsgálódás természete miatt, s úgy érzem: irodalmunk legszebb emlékű sorai közé tartoznak. Néhány verset teljes egészükben mutattam be, hogy a tárgyalt stíluselemek a költő teremtette összefüggésekben érvényesüljenek."
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!