EZOTERIKA / Okkultizmus kategória termékei
Kezünk titkai

: Kezünk titkai

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Metrum

Kategóriák:

Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

116 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631097730

tartalom:

Ez a könyv, amelyet az olvasó éppen a kezében tart, nem szigorúan tudományos szakkönyv, hanem inkább tudományos ismeretterjesztő mű. A könyv első része a kézjóslással foglalkozik, először a történeti előzményeket, majd bemutatja a kéz azon jellegeit, amelyeket ma is használnak a jóslás során, és azt is, hogy mire következtetnek a jósok a kéz jellegéből. A második rész a daktiloszkópia (a személyazonosításnak az ujjlenyomatokon alapuló ága) rejtelmeibe vezeti be az olvasót. Ennek előzményei legalább olyan régiek, mint a kézjóslásé, a daktiloszkópia mégis csak a múlt század végén született meg. Az igazságszolgáltatás elég nehezen barátkozott meg vele, és csak azután ismerték el, miután előbb számos bűnügyekben sikeresen bizonyították a segítségével. A harmadik rész pedig a dermatoglífiát (a kéz és a láb bőrlécrendszerével foglalkozó tudományágat) mutatja be. Ez az a manapság egyre "divatosabb" tudományág, amelyen a daktiloszkópia is alapul. Az embertannal (másképpen: fizikai antropológiával vagy humánbiológiával) és az orvostudományok egyes ágaival áll szoros kapcsolatban. Ebben a részben ismerkedhet meg "tudományos alapossággal" az olvasó is a kéz azon jellegeivel, amelyekkel a kézjóslásnál már találkozott. Ebben a részben derül ki, hogy mire is használja a tudomány a kéz (főleg a tenyér és az ujjak) különböző jellegeit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!