SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Három zászlót Salvatore Giulianónak

: Három zászlót Salvatore Giulianónak

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Olasz irodalom Olaszország története Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Salvatore Giuliano a második világháború utáni szicíliai nyomorból nőtt ki rettegett rablóvezérré - először mint a szegények segítője, a gazdagok réme, Portella Della Ginestra vidékének korlátlan ura. Majd eszmékért akart harcolni, hogy "bandita" helyett "hős" legyen: és kapott zászlókat az összefonódott olasz-amerikai maffiától és a fasizmustól. Így lett Giulianóból a nép ellensége, tömeggyilkos, sötét politikai erők szicíliai eszköze, sokkal messzebbre mutató célok érdekében. Felice Chilanti neves olasz újságíró hiteles adatok alapján tárja fel azt a szicíliai valóságot, politikai és szociális körülményeket, melyek talaján gyökeret verhetett a maffia és a banditizmus, és megmutatja azokat az összefonódott szálakat is, melyek Rómától Dallasig vezetnek - azokat a fasiszta törekvéseket, melyekben szerepet kapott egy különös egyéniségű szicíliai bandita is. Ez a könyv tehát nem csupán Giuliano regénye...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!