SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Pajkos történetek [Reprint]

: Pajkos történetek [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Pán Könyvkiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Elzevirek

Terjedelem:

186 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637965009

tartalom:

"Poggio Bracciolini, vagy másként Poggio Bracciolini di ser Guccio di Poggio di Guccio, ami igazán előkelően hangzik, öt esztendővel a nagy Boccaccio halála után született kisvárosi jegyző fiaként, az Úr 1380. esztendejében. Pápai titkár lett már húszévesen, sőt kilenc pápa mellett körmölt. És valóban fura dolgokat, mert hivatalos iratok mellett latinul fogalmazta pajkos történeteit. De hát a reneszánsz korában az ilyen históriákon mindenki jól mulatott, maguk a pápák is néha. Bracciolini nem volt novellaíró, mint mesteri példaképe, Boccaccio. Adomákat írt, mai szóval humoros történeteket. Egy példa: a házasságtörés ellen mennydörög egy pap. Olyan felháborodottan, hogy ez csúszik ki a száján: "A házasságtörés olyan förtelmes bűn, hogy inkább tennék magamévá húsz szüzet, mint egyetlen férjes asszonyt." (A gyülekezet hevesen bólogat, hogy bizony így van.) Íme, a vicc születése. És ha valaki azt gondolná: hát istenem, ez a férfiú hatszáz éve élt, vegye számításba a mai pikáns olasz filmeket; témájukat akár maga Poggio Bracciolini is sugalmazhatta volna. Néha így is van."

leírás:

Mérete: 9 × 14 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!