SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Régi könyv emberekről és állatokról

: Régi könyv emberekről és állatokról

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Káldor Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Túlságosan is jól tudom, milyen idegen, igen, helyenként felfoghatatlan lesz egy s más ebben a könyvben, nem egy délvidéki olvasó számára. Mindazok a hús és vér nélkül való lények, amelyek a mi északi mondáinkban és álmainkban élnek még, a manók, akik gyerekkorunkon őrködtek, a tündérek, akik rétjeinken alvó virágok fölött táncolnak, az "apró nép", amely a medvéknek enni visz téli szállásukra, a hegyi szellemek, amelyek óriás lépteikkel átcsörtetnek erdeinken, mind-mind eltűntek volt a latin földről Pán sípjának utolsó visszhangjával. Az egyetlen, aki túlélte a láthatatlan világ pusztulását, az ördög. Jutalmul, amiért a pokol kínjával fenyegetett, amiért személyesen s önzetlenül közbelépett, hogy megmentse az ingadozó vagy makacs bűnös-lelkeket, íme ott nyugszik a szent római székesegyház anyaölében: megérdemelt ellenszolgáltatás, hogy része volt a jó végső győzelméért való harcban! Ezzel szemben nálunk, északon, az ördög úgyszólván eltűnt. Ez talán hőmérséklet kérdése."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!