TÖRTÉNELEM / Olaszország története kategória termékei
Felső-Olaszország

Felső-Olaszország

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

LLoyd könyvek Kiadóvállalat

Kategóriák:

Olaszország története Térkép, atlasz Útikönyv Utazás Vegyes művészet Olaszország

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

LLoyd útikönyvek

Terjedelem:

436 p., mell.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nemcsak az a célunk, hogy a magyar utas magyar nyelven olvassa, mit lát az idegen országban, hanem súlyt helyezünk arra is, hogy kikutassuk, hol van a külföldön akár történeti, akár művészeti magyar vonatkozású műemlék. Ahogy elvezettük svájci könyvünkben az utazót a genfi Bocskay szoborhoz, vagy ahogy a francia Riviérán szórakozó utast elkalauzoljuk a nizzai múzeumba, ahol Türr István portréját láthatja, ugyanúgy megmutatjuk Padovában a Báthory szobrot és elzarándokolunk Turinba, ahhoz a házhoz, ahol a mi nagy Kossuth Lajosunk lakott s mely házat az ugyancsak szabadságszerető olasz nép emléktáblával jelölt meg. Olaszország földje különösen gazdag magyar vonatkozásokban. Első királyunk Rómából kapta koronáját. Mátyás király a renaissance legnagyobb tudósait és művészeit látta vendégül Buda várában, a 48-as szabadságharc szellemi vezére itt talált második hazára s a nagy háború után Olaszország volt az első állam, amely békejobbját nyújtotta felén s amellyel elsősorban vettük fel újra a gazdasági és kulturális kapcsolatot."

leírás:

Térkép melléklettel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!