SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
A köpönyeg

: A köpönyeg

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

60 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632070992

tartalom:

˝A köpenyeg nem első fordítása Aranynak, még a prózai nemben sem. Lappangó felkészülésének idején, úgy látszik, a fordítás volt munkásságának legtermékenyebb területe; legalábbis erről tudunk legtöbbet. Fordított iskolás korában, de fordítóként kezdett először olyan munkákba is, amelyekkel, úgy gondolta, már kiléphet majd a nyilvánosság elé... Gogol elbeszélését nem az eredetiből s nem kedvtelésből fordította le. Amikor 1860-ban Pestre került s nagy reményekkel telve lapszerkesztéshez fogott, magasra - a következmények szerint túl magasra - helyezte a mércét. A Szépirodalmi Figyelő hamarosan válságba is került: ilyen lapnak akkor még nem volt sem elég nagyszámú előfizetője, sem elég népes, jó szerzőgárdája... Kénytelenségből fogott tehát maga is fordításhoz. ˝...Nincs, a szó teljes értelmében semmi, beszély semmi. Most egy fordításba kezdek, mely két számra elég lesz...˝˝ (Keresztury Dezső)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!