SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Apák és fiúk

: Apák és fiúk

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630700360

tartalom:

Idézet a könyvből: "No, mi az, Pjotr, nem látod még? - Kérdezte szolgájától 1859. május 20-án egy poros felöltőjű, kockás nadrágú, negyven éven felüli úr, kilépve sapka nélkül az xxx-i vert út mentén álló fogadó alacsony lépcsőjére. A fiatal, telt arcú szolának fehér-szőke pehely ütközött az állán, s apró és fénytelen volt a szeme. Pjotr, akinek türkiz fülbevalója, pomádés, többszínű baja és udvarias mozdulata, egyszóval minden vonása az új, haladó nemzedék fiát mutatta, fölényesen végignézett az úton, és így felelt: - Nem, kérem, egyáltalában nem látom. - Nem látod? - Istételte meg gazdája - Nem látom - Válaszolta a szolga másodszor is. Az úr sóhajtott egyet, s leült a padra. Hadd ismertessük meg vele az olvasót, amíg ott ül maga alá húzott lábbal, s elgondolkozva nézeget körül. Nyikolaj Petrovics Kirszanov a neve. A vendégfogadótól tizenöt verszta távolságra szép birtoka van, kétszáz lelkes, vagy - ahogy azóta szokta mondani, mióta a parasztokkal elintézte a mezsgyemegállapítást, és "farm"-ot rendezett be - kétezer gyeszjatyina föld. Apja, az 1812. évi hadjárat egyik tábornoka, félművelt, érdes, de nem rosszindulatú orosz ember, egész életében a fegyelem rabja, előbb egy dandárnak, majd egy hadosztálynak volt parancsnoka, s állandóan vidéken élt, ahol rangja miatt meglehetősen jelentős szerepet játszott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!