TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
Az orosz forradalom története

: Az orosz forradalom története

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Oroszország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

596 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630761955

tartalom:

˝Az orosz forradalom valószínűleg a legfontosabb esemény volt ebben az immár végéhez közeledő évszázadban˝ - írja Richard Pipes könyve bevezetőjében, s mivel mi igazán tudjuk, milyen következményei voltak, alighanem ideje magát az orosz forradalmat is alaposabban megismernünk. Pipes, aki a világ egyik legismertebb Oroszország-kutatója, több évtizedes kutatómunkájának eredményeit foglalta össze ebben a könyvben, amely nemcsak a forradalom eseményeit írja le pontosan, olvasmányosan, izgalmasan, hanem arra a kérdésre is választ próbál adni, hogy milyen történelmi-szellemi folyamatok vezettek el a bolsevizmus győzelméhez. Az elmélete - az úgynevezett ˝totalitarizmus-elmélet˝ - sok Oroszország-kutató számára provokatív (vitatkozott vele Szolzsenyicin is). Pipes ugyanis a szovjet kommunizmusban nem az orosz történelem véletlen kisiklását látja, hanem Oroszország sajátosságaiból fakadó politikai rendszert, amely sok tekintetben receptet adott a huszadik századi totális diktatúráknak. De az elméletnél ebben a könyvben fontosabb a ˝cselekmény˝; a hátborzongató, bizarr, már-már apokaliptikus történet, melynek olvastán szerzővel együtt mi is kísértést érezhetünk: figyelmeztetnünk kellene a főszereplőket, hogy álljanak meg és gondolkodjanak el, amint épp a szemünk előtt rohannak hanyatt-homlok a katasztrófába, amely később mindnyájukat elnyeli, győzteseket és legyőzötteket egyaránt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!