TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
Az

: Az "orosz kérdés" a XX. század végén

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Oroszország története Politika Szovjetunió

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

376 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630762676

tartalom:

"Mindig azt fogom javasolni, ami meglátásom szerint hasznos Oroszországnak, a legcsekélyebb mértékben sem számolva azzal, hogy tetszik-e ez egyik vagy másik pártnak vagy sem. Író vagyok, és az írónak nem az a feladata, hogy ellentéteket szítson a népében, hanem hogy egyesítse azt" -mondta Szolzsenyicin nem sokkal az Oroszországba való hazaköltözése előtt, 1993-ban. Következetes törekvése ellenére - vagy talán éppen ebből következően - Szolzsenyicin cikkei és esszéi mindig éles vitákat keltettek; nemcsak a kommunista vezetők átkozták ki (s száműzték hazájából 1974-ben), de az orosz ellenzék liberális és konzervatív-népies szárnya is az általa felvetett kérdések körül csapott össze megannyiszor a hetvenes-nyolcvanas években, s az írót sokan monarchistának, teokratának, sovinisztának, antiszemitának bélyegezték. Ebből a válogatásból - amely a leghíresebb, legfontosabb esszéit (bár háromkötetnyi harcos publicisztikájának csupán töredékét) tartalmazza - a magyar olvasó végre maga is eldöntheti, hogy mennyire fedik a valóságot ezek a vádak: hogy Szolzsenyicin valóban az ezredvég valóságától reménytelenül elszigetelődött orosz nacionalista-e vagy pedig ízig-vérig modern konzervatív gondolkodó, akinek mind a fogyasztói civilizáció válságáról, mind az irodalom szerepéről, mind az Oroszország sorsáról kifejtett gondolatai sok tekintetben ma, a kommunizmus bukása után is aktuálisak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!